De transformatie van de voormalige schilderwerkplaats, een van de monumenten op de enclave van het Hembrugterrein in Zaandam, is opgeleverd. In samenwerking met Julie Fuchs, zelf ook architect en de bewoonster van het huis hebben we dit monument getransformeerd naar een woon-werk gebouw. Aan de ene zijde is de woning en aan de andere kop het atelier. De monumentale kap met de originele spanten en het dakbeschot is geheel in het zicht gelaten. Door een huisje met de slaapkamers en badkamers terugleggend in het gebouw te plaatsen is de gehele lengte van 35 meter en de 6 meter hoge ruimte nog steeds te beleven. De grote ingrepen zijn in roestbruin uitgevoerd, waarbij de dak- en vloerrand van de uitbouw door MX3D in cortenstaal 3D geprint is. Kijk hier voor meer informatie over dit project: Hembrug A5 Schilderwerkplaats

De Architect heeft er een mooi artikel over gepubliceerd (gratis te lezen na registratie): Het eerste huis van Julie Fuchs.

Lees meer

Thanks to Jasper who has provided great support over the many years of preparation, with the design and during the execution and realizing this complex project with us!

Gijs en JulieMX3D