Transformatie monumentale kantoorvilla

Opdrachtgever
CROSS MEDIA Nederland
Functie
Kantoor
Oppervlakte bvo
circa 600 m2
Status
Gerealiseerd
Plaats 
Schiedam
Projectteam
ir. Jasper Felsch | Leon Broeren | Ties Booisma | Mette Bos

Voor een jong en groeiend mediabedrijf hebben wij een monumentale kantoorvilla uit 1859 getransformeerd en gerestaureerd. In de loop der tijd heeft de villa dienst gedaan als chique woonhuis, kantoor en begin 20e eeuw als bankgebouw. Voor de laatste is in het souterrain een kluis gebouwd en zijn er ondersteunende ruimten zoals couponkamertjes ingericht.

De meest recente eigenaren hadden het gebouw volgebouwd met kleine kamertjes, systeemplafonds en namaak ornament-sierlijsten met TL balken erin verwerkt. Wij hebben alle originele elementen hersteld en latere toevoegingen zo mogelijk weggehaald, waardoor het oorspronkelijke gebouw weer tot zijn recht komt. Hierna zijn subtiele moderne ingrepen gedaan om het monument als modern kantoor in de 21e eeuw met 48 werkplekken, vergaderruimten en ondersteunende personeelsruimten te kunnen laten functioneren en duurzaam gebruik mogelijk te maken.

Ondertussen zijn we met de vijfde fase van de transformatie bezig.

Lees meer

Jasper heeft met zijn expertise in het verbouwen van een monument en zijn invoelingsvermogen ons nieuwe kantoor tot een succes gemaakt. Zijn flexibele, constructieve en professionele instelling waarderen we zeer. Vandaardat wij ondertussen met het 5e deelproject in het transformeren van het monument samen bezig zijn, zowel bouwkundig als ook in het interieurontwerp.